Pagatavot šo torti ir ļoti vienkārši, bet tās garša ir neaizmirstama. Šī torte ir ne tikai garšīga, bet arī noderīga – tagad bērni burkānus ēdis ar prieku!
Sastāvdaļas:
- 300 g burkāni
- 4 olas
- Aptuveni 300 g milti
- 230 g cukurs
- 10 g cepamais pulveris
- 200 ml augu eļļa
- Viena šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas krēma pagatavošanai:
- 500 ml saldais krējums ar augstu tauku saturu
- 50 g pūdercukurs
Kūkas apkaisīšanai kā dekoru var izmantot 100 g piena šokolādi.
Pagatavošana:
Burkānu nomizo un samaļ. To var darīt, izmantojot pašu smalkāko rīvi vai blenderi.
Burkānam pievieno cukuru, eļļu un olas, visu ar blendera palīdzību samaļ līdz viendabīgai masai.
Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā, pievieno šķipsniņu sāli un pievieno masai. Samaisa.
Ja mīkla ir pārāk šķidra, tad pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt biezai kā krējumam.
Formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Ja cepšanas laikā pamanāt, ka daļa mīklas paceļas, nesatraucieties. Kad torte atdzisīs, mīkla sakritīsies un kūka izlīdzināsies.
Izcepto mīklu sagriež uz pusēm, apgriež malas, no kurām izveido drupačas.
Sajauc krēmam nepieciešamās sastāvdaļas un sakuļ.
Pirmajai izceptajai kūkas kārtai pa virsu liek krēmu, tad otru kūkas kārtu un atkal pa virsu krēmu. Arī kūkas malas apsmērē ar krēmu.
Kūku apkaisa ar sagatavotajām drupačiņām un sarīvētu šokolādi. Kūku uz vairākām stundām ievieto ledusskapī.